Tavaszköszöntés az Óbudai Társaskörben
2019. február 27. írta: Óbudai Társaskör

Tavaszköszöntés az Óbudai Társaskörben

Márciusban is megtalálják az Óbudai Társaskör sorozatait: a hónap első napján Bolla Milán műsorvezetésével Házimuzsika-sorozatunk keretében közelebb kerülhetnek Kuti Sándor, egy a Holokausztban fiatalon elnémított, csodálatos tehetségű zeneszerző műveihez. Az esten Kuti művei mellett kortársai, Bartók, Kodály és Dohnányi örökérvényű kamarazenei kompozíciói is felcsendülnek Korcsolán Orsolya és a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeinek közreműködésével.
Nőnapra szintén a Házimuzsika-sorozatunk koncertjét ajánljuk, ahol főként női szerzők műveit hallgathatják meg egy beszélgetős műsor keretében Mácsai János zenetörténésszel.
Folytatódik a Fehéren feketén sorozatunk, Fejérvári Zoltán zongoraművész a C-dúr jegyében állította össze műsorát Haydn, Beethoven és Schumann műveiből. 

marcius.jpg

A Budapesti Vonósok tagjaival kétszer is találkozhatnak a hónapban: kamarakoncertjükön Bach, Boccherini és Mendelssohn, a teljes zenekaros hangversenyen Beethoven, Mozart és Prokofjev darabjaiból válogattak.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén a barokk mesterek mellett Hidas Frigyes Dobozy Borbálának dedikált csembalóversenyét hallhatják a művésznő előadásában, valamint színpadra lép velük Karl Lorenz, a Fehér Ilona Hegedűverseny díjazottja is.
A vonószenekarok kedvelőinek ajánljuk az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjét, ahol közreműködik Takagi Ririko hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem által rendezett Bartók Béla Világverseny II. helyezettje.

Koncertet ad a Kodály Vonósnégyes, akik a szláv romantikus kvartettirodalom gyöngyszemeiből, Csajkovszkij, Dvořák és Smetana művekből válogattak.
A Társaskör közönségének már ismerős a Simplicissimus Kamaraegyüttes, a fiatal régizene-formáció Johann Sebastian Bach születésének évfordulóján egy Bach-esttel készül, melynek különlegessége, hogy a kantáták szopránszólóit Kristóf Réka, a Virtuózok Nagyok korcsoportjának győztese adja elő. 

A fúvószene kedvelőinek ajánljuk a Budapest Fúvósötös koncertjét, akik az utóbbi időben hazánkban kissé elfeledett fúvósötös-műfaj sokoldalúságát mutatja be, olyan nagyzenekari művek átiratain keresztül, amelyek a klasszikus zene „slágereivé” váltak az elmúlt évtizedek során.
A farsangi időszak végére újabb szórakoztató műsorral készül Kiss Gy. László Liszt-díjas klarinétművész. Az esten műveket hallhatnak Gershwintől Benny Goodmanig, különleges szaxofon-daraboktól a jazz standardig, svábzenéig. 

A könnyedebb műfajok rajongóinak két koncerttel kedvezünk: Für Anikó az Örkény Színházas premier után nálunk is bemutatja nemrég megjelent, Magyar hangja vagyok című lemezét és részesei lehetnek a Mini Acoustic Trio Bartók On Rock lemez budapesti bemutatójának. 

A Színházi világnapról sem feledkezünk el, Szűcs Nelli önálló estjét, a Fedák Sárit láthatják színpadunkon aznap. Az előadás azzal a céllal jött létre, hogy felelevenítse a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékét, megismertesse a közönséggel nem mindennapi életének részleteit. 

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8114656993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása