Őszi zenei pillanatok - Az Óbudai Társaskör novemberi kínálata
2019. október 31. írta: Óbudai Társaskör

Őszi zenei pillanatok - Az Óbudai Társaskör novemberi kínálata

borito.jpg

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy napjaink jelentős muzsikusai egyre gyakrabban választják születésnapi koncertjük helyszínéül az Óbudai Társaskört. Ebben a hónapban Deseő Csaba hegedűművész 80. születésnapját ünnepli Gyárfás István gitárművésszel és a Budapest Ragtime Banddal és itt ünnepel a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, Takács Zoltán hegedűművész is zenésztársaival.
A muzsikusok születésnapja mellett 5 éves lett a Dalok a Kispipából című Seress Rezső-estünk Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar előadásában. 

A fiatal művészgeneráció kiválóságai helyet kapnak a novemberi kínálatban is. Zemlényi Eszter koloratúrszoprán és Varga Gergő Zoltán zongoraművész lesz Becze Szilvia vendége a novemberi Házimuzsikában, míg Roth Ede vendégei a Gitármuzsika Óbudán sorozatban, a nemzetközi sikereket elérő DuoCorde gitárduó és a Tritonus Guitar Trio.

Két estén is hallhatják a fiatal Anima Musicae Kamarazenekart játszani: a hónap elején, a Becze Szilvia által szerkesztett Könnyed kortárs kalandok sorozat záróhangversenyén és a hó végén saját B. A. C. H. sorozatukban, ahol A hangnemben íródott zeneműveket adnak majd elő Balogh Eszter énekművésszel, Rohmann Ditta gordonkaművésszel és Dinyés Soma csembalóművésszel. 

Hagyományainkhoz híven Újborünnep is szerepel a novemberi repertoárban, ez alkalommal Hirtling István színművész felolvasóestjén vehetnek részt a vendégek. Az élet, bor, humor, avagy az ismeretlen Márai című esten bevezetőt mond Mészáros Tibor irodalomtörténész és cimbalmon közreműködik Szabó Dániel. Az est előtt és a szünetben a Balatonfüred-Csopaki borvidékről a Hudák Pince újborát kóstolhatják. 

Különleges koncertajánlat a Trio Rosa Mundi és a Szent Efrém Férfikar estje is: A nap és a hold című koncertre a három tehetséges fiatal reneszánsz dalokkal érkezik a világhírű Schola Cantorum Basiliensis intézményéből, a régizene fellegvárából. A Férfikar pedig ősi szentföldi, görög-bizánci himnuszokkal, nagy orosz klasszikusokkal készül Advent Bizáncban című hangversenyére. 

A Virtuózokból ismert Demeniv Mihály harmonikaművész Tálas Áron Junior Prima Díjas zongoraművésszel lép színpadra, műsoruk a tangótól a jazzig ível. A hónap végén bemutatkozik a Társaskör közönségének a Swing à la Django együttes, akik autentikus gipsy swinget, django popot, new wave popot, django swinget is játszanak majd. 

Az Óbudai Társaskör Galériában a hónap közepén nyílik új tárlat, Koller Margit szobrászművész Felfüggesztve című kiállítása, de Molnár Judit Lilla festőművész kiállítását is megnézhetik az érdeklődők november 10-ig.

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr5615275128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása