Az ősz lenge szárnyán...
2020. november 02. írta: Óbudai Társaskör

Az ősz lenge szárnyán...

Fiatal zeneművészek töltik meg a Társaskör színpadát november során: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói után ezúttal a Győri Széchenyi István Egyetem énekes növendékei adnak bemutatkozó koncertet. A diákokat Szabó Magdolna Mária művésztanár készíti fel.
Nem sokkal később színes műsorral lépnek színpadra a Zeneakadémia legendás kamarazene-tanárának emlékére alapított Weiner Leó Országos Kamarazene Verseny 2019-es díjazottjai.
A hónap eseménye pedig a Cimbalomgála, ahol az első BMC Nemzetközi Cimbalomverseny győzteseit, Gódor Erzsébetet, Szabó Dánielt és ifj. Ürmös Sándort hallhatják. Az est műsorvezetője Lukács Miklós cimbalomművész, aki a versenyt megálmodta és létrehozta. 

p9240052_copy.jpg

A Házimuzsika sorozatban bemutatkozik a Budapest ArTrio, azaz G. Horváth László hegedűművész, Rózsa Richárd gordonkaművész és Homor Zsuzsanna zongoraművész triója. A fellépőket a remekművek között Mácsai János zenetörténész invitálja beszélgetésre.
A Fehéren feketén zongorás sorozatban Radnóti Róza zongorajátékát hallhatják majd, aki különleges Liszt művekkel és egy ritkán játszott Janáček darabbal készül.
Folytatódik Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek előadássorozata, ezúttal Liszt Ferenc szerelmi életét ismerhetik meg és két alkalommal jegyet válthatnak Dés László önálló estjére is.

A végéhez érkezik az Anima Musicae Kamarazenekar B. A. C. H. című koncertsorozata. A záróeseményen H hangnemben íródott zeneműveket adnak elő. Mint mindig, a műsorvezető Dinyés Soma csembalóművész.A gitármuzsika kedvelőinek ajánljuk a Melodika Project novemberi koncertjét, ahol többek között Bartók, Bach, Piazzolla, Bizet, Albéniz, Vivaldi népszerű művei hangzanak el minden korosztály számára élvezetes, szórakoztató formában. 

„Az újbor, ahogy a szerelem is, gyakran megrészegít” – ez derül ki a régi magyar énekekből és erre derül fény a Musica Profana Együttes jóvoltából Újborünnepünkön.  A hangverseny előtt és a szünetben a Balatonfüred-Csopaki borvidékről a Hudák Pince újborát kóstolhatjuk. 

A zenei kínálatban vannak visszatérő vendégek, mint a Capella Savaria, a legrégebbi, korhű hangszereken játszó magyar zenekar – estjükön három ritkán hallható Michael Haydn kincset fedezhetünk fel, és hangversenyt ad a Szent Efrém Férfikar is – műsorukban ősi szentföldi és görög-bizánci himnuszoktól kezdve, a nagy orosz klasszikusokon át a Kárpátok-vidékének gazdag vallásos folklórja is fölcsendül.

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr7216270082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása