Tél és tavasz határán – Februári kínálat az Óbudai Társaskörben
2020. január 30. írta: Óbudai Társaskör

Tél és tavasz határán – Februári kínálat az Óbudai Társaskörben

cimlapweb.jpg

Az Óbudai Társaskörben négy estén át a szerelemé a főszerep:
A XVII. század emberének szerelmi örömét és bánatot hallhatják dalban, lanton, csembalón és viola da gambán Károlyi Katalin, Kónya István, Pétery Dóra és Kallai Nóra előadásában.
Valentin-napon Bódy Magdi és a Freedom Együttes lép színpadunkra, az est folyamán Bódy Magdi saját dalaival és jazzslágerekkel szórakoztatja a nagyérdeműt, többek között Gershwin és Ellington szerzeményeivel.
Egy nappal Valentin-nap után az Anima Musicae Kamarazenekar művészeti vezetője, G. Horváth László hegedűművész szólóban, zongorakísérettel mondja el érzéseit, és ha a zene mellett zenetörténeti érdekességekre is kíváncsiak, negyedik szerelmes programként ajánljuk Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek című előadását, ahol Puccini szerelmi életét ismerhetik meg. 

Február során, koncertjeinken különböző tájegységekre, történelmi korszakokba utazhatnak: Balga Gabriella a Magyar Állami Operaház magánénekese és Báll Dávid zongoraművész dalestjén, az éj titkos csendjébe, a romantika világába egészen a mesés keletig.
Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor csembalóestjén Londonba, a Mozart testvérek egyik londoni koncertjének rekonstruálásával – Nannerl szerepében Ács Gabriella énekművészt hallhatják.
A Házimuzsika sorozatunkban, a Szigeti Quartet és Gulyás Márta koncertjén az akkori Szovjetunióba és egy Dohnányi-művel a békebeli Zeneakadémiára. 

A hónap kiemelt eseménye Petrovics Emil zeneszerző kerek születési évfordulója tiszteletére rendezett hangversenyünk, ahol a szerző művei olyan kompozíciókkal alkotnak párokat, melyek egész élete során meghatározóak voltak. A hangversenyen többek között közreműködik az Accord Quartet és a Liszt Ferenc Kamarazenekar is. 

Újra repertoárunkon szerepel a nagy sikerű Dalok a Kispipából című Seress Rezső-est Fesztbaum Bélával és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekarral, Orosz Zoltán Dallam és szenvedély című harmonikakoncertje és Dés László szólóestje.  
Folyatódik a Gitármuzsika Óbudán sorozatunk, ezúttal Bernáth Ferenc gitárművész és Török-Papp Tímea romantikus estjével és újra hallhatják színpadunkon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékének növendékeit is. 

Az Óbudai Társaskör Galériában február 11-én nyílik új tárlat, Faa Balázs képzőművész Tükör által című kiállítása, ami megtekinthető március 22-ig hétfő kivételével naponta.

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr3415446844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása