Karácsony felé – Decemberi programok az Óbudai Társaskörben
2019. december 02. írta: Óbudai Társaskör

Karácsony felé – Decemberi programok az Óbudai Társaskörben

Karácsony felé… nem csak karácsonyi programokkal készülünk, hiszen a Custos Consort Régizene Együttes a Medici család udvarába varázsolja a hallgatóságot olasz és francia szerzők dalaival, táncaival, míg Szabadi Vilmos hegedűművész Japánba kalauzolja el az érdeklődőket muzsikával, képekkel, történetekkel.

dec15.jpg

Nemrég jelent meg Dr. Székely György A muzsika valódi hangja című kötete, ez alkalomból zenés könyvbemutatóval készülünk, ahol színpadra lép Rolla János, Gertler Teó, Konrád György, Hábetler András, Kálmán Péter, Tóth Marianna és a Semmelweis Vonósnégyes is. Műsorukban Bartók, Donizetti, Mozart, Rossini, Sarasate, Smetana és Vivaldi művei szerepelnek. A könyv természetesen megvásárolható – operakedvelőknek igazi karácsonyi ajándék – ezen az estén a Társaskörben.

Bár december az év utolsó hónapja, mi most indulunk egy sorozattal: Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek előadásaival, ahol első alkalommal Wagner szerelmi életét ismerhetik meg.
Folytatódik Fehéren feketén sorozatunk, ez alkalommal Bizják Dóra és Zentai Károly előadásában hallhatják majd a négykezes zongorairodalom remekműveit, de válogatást adnak Dvořák Szláv táncok és Brahms Magyar táncok sorozataiból is négykezes átdolgozásban.

Különleges zenei programokkal hangolódhat adventre ez év decemberében is az Óbudai Társaskörben. Mint minden évben, idén karácsonykor is adventi koncerttel készül az Óbudai Kamarazenekar, estjükön Elgar és Haydn műveket hallhatnak.
A gyerekek is találnak karácsonyi programot: közös koncertezésre vár mindenkit Lakatos György fagottművész a Mozart Klub decemberi alkalmára, ahol minden bátor jelentkező eljátszhat egy-egy általa választott darabot.
Karácsonyi koncerttel készül Kiss Gy. László tárogató- és klarinétművész zenészbarátaival, az ének, a tárogató, a cimbalom visszahozzák a régi karácsonyok illatát, békéjét.
Utolsó idei programunk a Társasköri karácsony, amikor is Bubnó Tamás és Mezei János családjával tölthetnek el egy jó hangulatú, meghitt estét zenével, teával, forralt borral.

Az Óbudai Társaskör Galériában Koller Margit Felfüggesztve című egyéni kiállítását tekinthetik meg december 19-ig. 

Minden kedves vendégünknek és partnerünknek békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4215335016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása