Tavaszi szerenád
2020. február 29. írta: Óbudai Társaskör

Tavaszi szerenád

p1230046.JPG

Bach, Bartók, Beethoven, Sztravinszkij, Vivaldi – nagy zeneszerzők és különleges estek márciusi kínálatunkban:
Utolsó részéhez érkezik az Anima Musicae Kamarazenekar és Dinyés Soma csembalóművész B. A. C. H. című sorozata, a záróhangversenyen H hangnemben íródott zeneműveket adnak elő, közreműködik: Duleba Lívia fuvolaművész és Najbauer Lóránt énekművész.
Bartók Béla születésnapján a Sárik Péter Trió Bartók X című lemezét hallhatja a közönség. A lemezt azzal a céllal készítették, hogy feldolgozásaik által azokkal is megszeretessék Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle.
Baranyi Ferenc két örökbecsű alkotással foglalkozik, a Figaro-val és a Fidelio-val, ebben segítségére lesz Miklósi Anna és Sárkány Kázmér énekművész és Harazdy Miklós zongoraművész.
A Simplicissimus Kamaraegyüttes Vivaldi 342. születésnapja előtt két nappal tartott hangversenyén a velencei mester különleges és (újra)felfedezésre érdemes darabjaiból válogat, Sztravinszkij műveit pedig Balog Alexandra és Vida Mónika Ruth előadásában hallhatják Fehéren feketén zongorás sorozatunkban. 

A színházi világnapon a Nemzeti Színház produkcióját, Tóth Auguszta Mezei Máriáról szóló önálló estjét láthatják újra színpadunkon. A Hoztam valamit a hegyekből című előadás zenével, humorral, iróniával mutatja be Mezei Mária pályáját. Az est zenei szerkesztője és zongorán közreműködik: Szilassy Nelly.
Idén nőnapon öt plusz egy csinos fiatalember szövetkezik, hogy egy fergeteges szórakoztató műsorral fejezze ki hódolatát a szebbik nem előtt. A nagyszerű Kék Duna Koncert-Szalonzenekar vendéget is hív koncertjére, Weisz Viktort, a 2013-as év Voice műsorának finalistáját. 

Házimuzsika sorozatunkban, a Vándor szerenád című esten a Liszt Ferenc Kamarazenekar öt kiváló tagja ad koncertet. A cím utal arra a sokat utazós, vándor életre, mely egyaránt jellemzi a hangverseny szerzőit és a világjáró előadóit.
A Budapesti Vonósok tagjaival is találkozhatnak a hónapban: kamarakoncertjükön Glazunov, Mozart, Schubert darabjaiból válogatnak.
Folytatódik Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek előadássorozata is, ez alkalommal Mozart szerelmi életét ismerhetik meg.
A Gitármuzsika Óbudán sorozatunkban ezúttal Stummer Márton mutatja be első, First Step című szerzői lemezét, az esten közreműködik: Nemes-Jeles Judit fuvolaművész, Nagy Tamás és Pusztai Antal gitárművészek, a Duo Corde és a Tritonus Guitar Trio is.

Az Óbudai Társaskör Galériában Faa Balázs képzőművész Tükör által című kiállítását láthatják, ami megtekinthető március 22-ig hétfő kivételével naponta.

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8715496078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása