Évadkezdés az Óbudai Társaskörben 
2020. szeptember 23. írta: Óbudai Társaskör

Évadkezdés az Óbudai Társaskörben 

A hagyományokhoz híven október 1-jén, a zene világnapján kezdi meg új évadát az Óbudai Társaskör, ezúttal Kiss Gy. László tárogatóművész és a Budapesti Vonósok koncertjével. A közreműködők a műsorban a tárogató különleges, egyéni arculatát mutatják be. Magyar zeneszerzők legszebb, legizgalmasabb darabjai mellett autentikus népzenét is hallhatnak profi muzsikusok részvételével.

img_20191009_135423.jpg

Az új évadban is sokszínű és változatos programkínálattal várják a közönséget: folytatódnak sorozataik: a Házimuzsika ismét különleges kamaraesteket ígér, a Fehéren feketén zongorakoncerteken pedig tehetséges fiatal zongoraművészek lépnek fel. Előbbiben a Szigeti Quartet, Varga Gábor klarinétművész és Mácsai János zenetörténész, az utóbbiban Philipp György, Zombola Péter zongoraművészek és Bolla Milán várja zenei csemegékkel a vendégeket októberben.
Újra repertoáron Bősze Ádám Nagy zenészek, nagy szerelmek előadássorozata is, ahol ezúttal Schumann szerelmi életét ismerhetik meg és az érdeklődők újra jegyet válthatnak Dés László önálló estjeire, ahol a zeneszerző úgy mutatja meg dalait, ahogy azok megszülettek, a maguk egyszerűségében, líraiságában.

Októberi különleges ajánlat Szabadi Vilmos hegedűművész, Onczay Csaba csellóművész és Falvai Sándor zongoraművész Beethoven 250 triókoncertje, Tasnádi Bence és Várvölgyi Szabolcs John Lennon-estje, a negyven éves Budapest Ragtime Band ragtime és jazz-akusztik koncertje Kelemen Angelikával, Stummer Márton gitárművész lemezbemutató koncertje, de hallhatják Bartók Béla egyetlen operáját, A kékszakállú herceg várát Töreky Katalin és Altorjay Tamás operaénekesek előadásában.

Az Óbudai Társaskör minden évben megemlékezik Krúdy Gyula születésnapjáról. Október 18-án az Ősz a Krúdy-negyedben ingyenes, egész napos programsorozatán zene, irodalom, kiállítás, tárlatvezetés, gasztronómia várja a látogatókat. Krúdy születésnapján, október 21-én a Márai és a gasztronómia című zenés, felolvasó színházi esten vehetnek részt Hirtling István színművésszel, Mészáros Tibor irodalomtörténésszel és Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművésszel.

Az intézmény lehetőséget biztosít fiatal tehetségek bemutatkozására is: a Vissza a gyökerekhez című esten fiatal zeneművészek és táncosok közreműködésével az olasz tarantella és a spanyol flamenco világába csöppenhetnek; a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékének növendékei pedig operahősöket, helyzetgyakorlatokat mutatnak be nem mindennapi szituációkban.

Részletes információ: www.obudaitarsaskor.hu

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr3816211506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása