Itt mindenki talál kedvére valót! - Bőséges műfaji kínálat az Óbudai Társaskör januári programjában
2019. január 03. írta: Óbudai Társaskör

Itt mindenki talál kedvére valót! - Bőséges műfaji kínálat az Óbudai Társaskör januári programjában

img_20190103_125255.jpg

 

Hagyomány, hogy Pezsgős újévi koncerttel és közös koccintással kezdődik az esztendő az Óbudai Társaskörben. A Kék Duna Koncert-Szalonzenekar és vendégei fülbemászó melódiákkal, örökzöld slágerekkel lépnek színpadra. A nagy sikerre való tekintettel ezt az évet is dupla előadással indítjuk.
Ha már mulatság, akkor Ragtime Farsang - a báli szezonban a Budapest Ragtime Band népszerű tánczenékkel szórakoztatja a tél végét ünneplő, táncolni vágyó közönséget.
A hónap legvégén pedig immáron kilencedik alkalommal ad újévi koncertet az Hot Jazz Band, akik az 1920-as,1930-as évek muzsikájából válogatnak.

Különleges produkciók is érkeznek színpadunkra: láthatják Philipp György rendezésében Pergolesi La serva padrona – Az alantas felettes című vígoperáját egy felvonásban magyar nyelven. A három szereplő: Bojtos Luca, Erdős Attila és Mózes Zoltán sokrétű, kreatív alkotó és előadóművészek, operaénekesek, táncos komikusok, performanszművészek, az egyszerű és vicces történet árnyoldalait és meg nem tárgyalt részleteit is felszínre hozzák ebben az előadásban.

Bősze Ádám, a Bartók Rádió és a Virtuózok című tehetségkutató közismert műsorvezetője egy új műfajt mutatott be zártkörű közönség előtt 2016. december 31-én az Óbudai Társaskörben. A #szeretnekahallgatók című est, a stand-up comedy alapjaira építve, tartalmas és minőségi élményt nyújt a zeneszerető közönségnek. Az egyedi humorú, kifinomult intelligenciájú előadást nálunk hallhatják utoljára.
Szorongó vigyorgó – Ingmar Bergman utolsó éjszakája címmel láthatják Posonyi Takács László önálló estjét, melyet Ingmar Bergman önéletrajzi írásai alapján szerkesztett össze egy közel hatvan perces elgondolkodtató, humort nem nélkülöző, egészen egyedi hangulatú előadásban. 

A régizene kedvelőinek az Esti holdjátékAz udvari művészettől a polgári szalonokig című koncertet és a közkedvelt Mozart-szonátaestünket ajánljuk, ahol Rónaszéki Tamás hegedül és Hargitai Imre zongorázik.

Az új évben is megtalálják sorozatainkat a kínálatban: a Fehéren feketén zongorás sorozatban fellép a Junior Prima Díjas Balogh Ádám, a Gitármuzsika Óbudán sorozatban három fiatal művész ad koncertet, Nemes-Jeles Judit, Nagy Tamás és Stummer Márton, a Házimuzsika sorozatunkban pedig ezúttal Bozay Melinda, Körmendi Klára és Ifj. Duffek Mihály zenél. 

 A házhoz köthető zenekarok sorozatai is folytatódnak 2019-ben, így a gyerekek Jégvirágok című matinén zenében, versben és festményeken idézhetik fel a fagyos téli esték fényeit, hangulatait Simon Izabella zongoraművésszel és a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjaival.
A Budapesti Vonósok Társasköri kamara sorozatukban most Beethoven, Borogyin, Franck műveiből választanak.

Kása Andrea 

Bővebben a programokról a www.obudaitarsaskor.hu oldalon olvashat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4714531636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása