Tavaszi zenei csokor
2019. március 25. írta: Óbudai Társaskör

Tavaszi zenei csokor

Áprilisi koncertek az Óbudai Társaskörben

Az áprilist könnyűzenei koncertekkel indítjuk: fellép Falusi Mariann a Sárik Péter Trióval, az esten sajátos stílusú jazzkívánságműsort hallhatnak az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai slágereiből.
Néhány nappal később Szakcsi Lakatos Béla ad zongoraestet, műsorán jazz-standardek és klasszikusok egyaránt szerepelnek.

aprilis_bor.jpg

Három esten fonódik össze az irodalom és a zene világa: a  költészet napján a Feleségek felesége című esttel Szendrey Júlia egyéniségét hozzák közelebb egykorú dallamokkal, népies dalokkal, naplójegyzetekkel, versekkel Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek Csörsz Rumen István közreműködésével.
Egy este Esterházy Péterrel II. – Dés László Esterházy Péter írásait olvassa fel és zenével, közös történetekkel reagál a szövegekre.
Hegedüs Gönczy Katalin zongoraművész kamaraformációja zenével és Ballai László író, költő versekkel, prózával elevenítik fel a zongorás esték hagyományát. 

Nemrég Fáy Miklós szerkesztésében telt házas Bernstein-estre került sor a Társaskörben, ebben a hónapban az Apafej című Haydn-est szerkesztő-műsorvezetője lesz. A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös programon Fodor Beatrix és Csapó József énekesek, Villányi Dániel zongoraművész és a Budapesti Vonósok lépnek színpadunkra.

Különleges esttel készül Prof. Sebestyén Ernő hegedűművész, aki triójával tiszteleg egy legendás német zenei antikvárius-szakértő, Prof. Dr. Hans Schneider emléke előtt. A koncertre szakértő vendégeket is hívott, Semmelweis Tibor a magyar hangszerkészítés mesterét és Bősze Ádám zenei antikváriust mint műsorvezetőt, valamint a zseniális hegedűkészítőt,  Guminár Tamást. 

A sorozataink sem maradhatnak ki a tavaszi repertoárból: Gitármuzsika Óbudán sorozat következő előadására színes programmal készül Németh Klaudia gitárművész. Utolsó előtti alkalom következik a Mozart Klubban, ahol a hatos számmal foglalkoznak a résztvevők Lakatos György fagottművész vezetésével. 

Húsvétra hangolódásként ajánljuk az Óbudai Kamarazenekar koncertjét majd Nagycsütörtökön Pergolesi életét lezáró művét, a Stabat Matert a Budapesti Kamarazenekar és kiváló fiatal szólisták, Ádám Zsuzsanna és Ócsai Annamária előadásában. Vezényel: Farkas Róbert.

A koncerteken kívül ajánljuk az Óbudai Társaskör Galériát, ahol Antique Fuchsia címmel Moizer Zsuzsa festőművész kiállítását majd Transzparens montázs címmel Kaszás Tamás képzőművész alkotásait láthatják.

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr6914715519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása