Őszidő az Óbudai Társaskörben
2019. szeptember 25. írta: Óbudai Társaskör

Őszidő az Óbudai Társaskörben

tillottoterem.jpg

A hagyományokhoz híven október 1-jén, a zene világnapján kezdi meg új évadát az Óbudai Társaskör, ezúttal az Anima Musicae Kamarazenekar és Dinyés Soma B. A. C. H. című sorozatával. A négy hangversenyből álló klasszikus zenei kalandozás a zenetörténet legnagyobb hatású családját, a Bach famíliát állítja középpontjába. A család zeneszerzőtagjainak műveiből összeállított műsorok reflektálnak a saját maguk által is oly gyakran használt zenei-névbeli párhuzamra.
Folytatódik Bolla Milán bevezetőivel a Fehéren feketén zongorás sorozat, idén minden alkalommal két kiváló művésszel, akik a négykezes zeneirodalom gyöngyszemeit mutatják meg a közönségnek, elsőként Fejérvári Zoltán és Villányi Dániel.
Továbbra is repertoáron a népszerű Házimuzsika sorozat, az októberi esten Csordás Klára és a G. Horváth László által vezetett Quartetto Speranza lép fel.
Lakatos György fagottművész vezetésével az új évadban is folytatódik a Mozart Klub, ahova kicsiket és nagyokat egyaránt várunk. A nyitott zeneiskola idei tematikája a hangszerek tánca.

Igyekszünk minden hónapban változatos zenei kínálatot nyújtani. Októberi ajánlat Káel Norbert Bach in blue zongorakoncertje, az arTpeggio klasszikus gitárduó koncertje és a Volver La Vida együttes tangóestje, akik elhozzák Önöknek a latin népek zenéjét.
A zenei kínálatban vannak visszatérő vendégek is: koncertet ad a Capella Savaria, a legrégebbi, korhű hangszereken játszó magyar zenekar, színpadunkra lép Ábrahám Márta barátaival és növendékeivel és harmadik alkalommal várják dalokkal az óbudai közönséget a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszékének növendékei. 

A kínálat egyik kuriózuma a Technikatörténeti Szalonunk, ahol Dr. Jeszenszky Sándor technikatörténész Horváth Anikó és Elek Szilvia zongoraművészek és Mécs Károly színművész közreműködésével bemutatja Verne Gyula életművét, jövőbe mutató gondolkodását, humorát.   

Az Óbudai Társaskör Krúdy Gyula születésnapjáról minden évadban megemlékezik. Október 20-án az Ősz a Krúdy-negyedben program során zene, irodalom, kiállítás, tárlatvezetés, gasztronómia várja a látogatókat az Óbudai Társaskörben, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban és a Népzenei Iskolában.
Krúdy születésnapján, október 21-én egy zenés, felolvasó színházi esttel készülünk Hirtling István színművésszel, Mészáros Tibor irodalomtörténésszel és Berki Sándor hegedűművésszel. Az esten a Krúdy-falatokról és a fröccsről a Kéhli Vendéglő gondoskodik. 

Az Óbudai Társaskör Galériában a hónap közepén nyílik új tárlat, Molnár Judit Lilla festőművész kiállítása október 16-tól látogatható, október 6-ig még Szabó Ottó Robotto kiállítását is megnézhetik az érdeklődők.

Kása Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonakulturaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8115171324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása